Известие

Collapse
No announcement yet.

Обучение на Селеспийд - как ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Обучение на Селеспийд - как ?

Колеги, бе преди години ( 6-7 може би ) някак си успях така да настроя селе-то, че на city да ми превключва на 2200-2500 оборота. Онзи ден реших да се пробвам да я покарам на city, но не успях да постигна колата да превключва на тези обороти. Винаги стига до 3000-3200, като педала на газта ми е на едно и също място - в смисъл не го натискам, или пускам .
    Някой знае ли как се обучава д МЕС ?

sigpic
    Alfa Romeo 159 EX

Здравей колега, ще обучиш селето като покараш известно време спокойно и то "разбере" че не я ръчкаш, тогава ще почне да превключва и на по-ниски обороти. Не знам дали през МЕС може да бъде обучено, идеята доколкото съм чел е, селето само да се настройва на твоя начин на шофиране.
    А извън темата, наистина ли от 6-7 години я караш в режим "Sport" ??? За какво тогава ти е автомат, аз за 2 години я имам 20 км на Sport , я нямам, мързел съм си
    Alfa Romeo GT 2.0 JTS
    Alfa Romeo 146 1.6 TS - ex
    Fiat Brava TD100

Comment

Първоначално публикувано от sudo Покажи съобщение
      Здравей колега, ще обучиш селето като покараш известно време спокойно и то "разбере" че не я ръчкаш, тогава ще почне да превключва и на по-ниски обороти. Не знам дали през МЕС може да бъде обучено, идеята доколкото съм чел е, селето само да се настройва на твоя начин на шофиране.
      А извън темата, наистина ли от 6-7 години я караш в режим "Sport" ??? За какво тогава ти е автомат, аз за 2 години я имам 20 км на Sport , я нямам, мързел съм си
      Колега, аз колата я карам от 11, ама такова нещо като режим спорт не съм намерил до ден днешен. Има режим city , при който не се налага ръчно превключване. Ама се обучаваше,ама съм забравил как

sigpic
      Alfa Romeo 159 EX

Comment

156 Selespeed не съм виждал, при мен другия режим "НЕ CITY" се изписва "SPORT" на дисплея.
        Alfa Romeo GT 2.0 JTS
        Fiat Brava TD100

Comment

156 Selespeed не съм виждал, при мен другия режим "НЕ CITY" се изписва "SPORT" на дисплея.
          Ако колата ти е ГТ, то двата робота са много различни. Ти би трябвало и да си с 6 степенна скоростна

sigpic
          Alfa Romeo 159 EX

Comment

От 2 години я имам колата, но още не съм успял да вкарам 6-та 5-степенна е кутията.
            Иначе сега ходих да гледам на сайта на МЕС, ако си ТС наистина роботите са различни.
            Извинявам се за включването.
            Alfa Romeo GT 2.0 JTS
            Fiat Brava TD100

Comment

Хм... аз може би не разбирам въпроса ти...
              Това на какви обороти превключва не зависи ли и от това колко си натиснал педала на газта?
              Мойта мога да я накарам да превключва и на 1800-2000 об/мин. и на 6300. Това само с натискането на газта де и естествено, ако не изкачвам голям наклон.

П.П. Поправям си мнението от снощи - днес я пробвах и под 2000об/мин. е доста трудно да я накарам да превключи, а ако успея е с доста "игра" с педала на газта.
              Но... около 2200-300 си сменя винаги като поискам.
              Last edited by Ilko Ivanov; d.m.y г., 23:34.
              Sprint-ex./155 2.0 16v. x2-ex./145QV-еx./156 2.0-ex./ GTV2.0 -ex./166 2.0-ех./147jtd-ex./156SW 2.4jtd-ex./146jtd-ex.
              Alfa 147jtd/Alfa 147 Selespeed

Comment

А като натиснеш трети път бутона си отиваш на обикновен ръчен режим.Спорт на твойта кола вдига разхода с почти литър на 100 км.,става по-чувствителен педала на газта и робота сменя по-бързо скоростите.

П.С.Роботите на двамата са 90% еднакви с малки подобрения на твоя 209,по-стария е 208

П.С.2.Стефане,това става само с каране,с никоя диагностика не можеш да го направиш.Покарай спокойно 100-ина км. на Сити и ще видиш че ще почне да сменя на по-ниски обороти,другия вариант е да се научиш да го караш като автомат,с педала на газта да го караш да сменя скоростите.
                Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Повече от 5 години вече карам всички коли до 2-2500 оборота. Не ще и не ше да се научи . Ееин път сменя на 2200, друг път стои примерно на 2500 по 20-30 секунди без да смени. Аз повече от 3-3500 оборота не вдигам дори вече на магистрала. В града 40-50 ь извън 110-130

sigpic
                  Alfa Romeo 159 EX

Comment

Working...
                  X